Ja, ook ik wil een minilening!

lening

Een minilening aanvragen om een tijdelijk probleem op te lossen, dat kan snel en makkelijk via de website van eender welke bank. In dit artikel beschrijven we dat proces en aan welke voorwaarden je moet voldoen om een minilening te kunnen aanvragen. Er zijn zeker enkele zaken die je hierover moet weten.

Wil jij ook een minilening? Klik hier.

Jijzelf of iemand in de familie zal het wel al eens meegemaakt hebben, autopech. Je auto laat je in de steek. Na een bezoekje aan de garage weet je wat er moet gebeuren. Een dringende herstelling die je heel wat geld zal kosten. Je had dit scenario al in gedachten en je weet de situatie op je zichtrekening. Je kan het niet betalen op deze moment. Familie of vrienden te hulp vragen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Geld en familie gaan meestal niet samen en je wil nare situaties kost wat kost vergelijken. Een minilening is een goede optie, dus daar kan je eens voor kijken.

Bespaar je de tijd door alle banken af te lopen en overal aan het loket info te vragen. Een minilening kan je gewoon via de website van een bank opvragen. Er is een handige simulatie tool waarmee je in enkele klikken kan zien hoeveel de minilening je zal kosten per maand. Handiger kan niet. Banken zijn helemaal mee met de internet trein en bieden klanten en nieuwe potentiële klanten een handig platform aan waar je alles kan zien, zonder maar één iemand te spreken.

Een simulatie doen in enkele seconden, het kan je een hoop geld uitsparen. Een lening is een dienst die een bank helaas niet gratis zal verlenen. Zij geven je het geld, dat jij dan snel kan uitgeven om de herstelling te doen van je auto. Maar dat geld zal pas in enkele maanden terug betaald worden aan de bank. Juist daarom zal een bank op het einde van de rit een kost aanrekenen. Deze kost is omschreven als het JKP, wat staat voor jaarlijks kosten percentage. Het bedrag dat je ziet na een simulatie is altijd inclusief het JKP, zodat je onmiddellijk weet waar je aan toe bent.

Nog iets belangrijk om te weten is dat een bank zekerheid heeft dat jij ook die minilening kan terug betalen. Daarom kan het in sommige gevallen een bewijs van inkomen vragen. Dan dien je een loonfiche van enkele maanden te overhandigen waarop een bank kan zien of je inderdaad een vast inkomen hebt. Aangezien in het geval van een minilening vaak over een klein bedrag gaat, meestal van 300 euro tot 2500 euro, hoef je geen bewijzen voor te leggen en kan je zo de minilening bekomen.

Moet je voor een minilening ook langs de bank gaan om ze aan te vragen? Neen, dat kan gewoon vanuit je comfortabele zetel binnen enkele minuten al. Het is je gewoon zo makkelijk gemaakt dat je er helemaal niet voor naar een bank kantoor moet gaan. Vanaf je eigen computer kan je dit helemaal in orde maken. Na de simulatie zal je de aanvraag volledig kunnen maken door je gegevens in te vullen.

Hoe krijg je nu de beste minilening? Dat kan je door alles te vergelijken. Aangezien zoveel banken hun diensten via een website aanbieden kan je alle banken op die manier vergelijken. Doe overal een simulatie en bekijk hoeveel je maandelijks moet betalen. Hoe lager het bedrag, hoe minder kosten je hebt aan de lening. Zo bespaar je alweer enkele euro per maand. Een snelle opdracht die je zelf kan uitvoeren, ook vanuit diezelfde zetel en geen bank bediende die je komt storen of je snel wil overhalen om de minilening af te sluiten.

Er zijn zoveel omstandigheden waar je plots een grote som geld nodig hebt. Een auto is maar één voorbeeld waar het kan mislopen. Maar met elk apparaat in huis kan je ook eens pech hebben. De vaatwasser die het laat afweten, een wasmachine die weigert te werken. Schimmel op je muren, de zetel waar je ineens doorzakt. En ga zo maar door, het kan ieder van ons gebeuren. Dat je bankrekening er mager voorstaat, dat kan ook een tijdelijke situatie zijn. Een minilening kan je dan even uit de nood helpen, maar je bent dan weer enkele maanden aan het afbetalen. Hou je inkomsten en uitgaven dus goed in de gaten zodat je budget goed op orde blijft.

Onmiddelijk een minilening aanvragen: start hier!

Bekijk dus goed welke minilening je het minste kost en je zo toch wat geld kan uitsparen. Ook al moet je die herstelling onmiddellijk betalen en een minilening je uit de nood helpt, weet dat lenen altijd geld kost. Heb je de beslissing genomen en de laagste minilening gevonden, voer de aanvraag dan verder in.

Let op: geld lenen kost ook geld.