Kleine bedragen lenen dankzij een minilening!

lening

Als je aan een lening denkt heb je misschien nog het gevoel dat je enkel hoge bedragen kan lenen. Leningen voor een huis en auto zijn geen uitzondering meer, en dat is vaak al voor een hoog bedrag. Maar je hebt niet altijd een lening nodig om een huis of auto te kopen. Soms moet je een kleine herstelling bekostigen en heb je niet genoeg cash op je bank. Dan is een minilening de oplossing.

Bekijk hier een overzicht van alle minileningen!

Huize en auto’s kosten al snel enkele tienduizenden euro’s. Gelukkig kopen we dat veel minder dan gebruiksvoorwerpen als een stofzuiger, computer, vaatwasser of wasmachine. Allemaal zaken die we dagelijks gebruiken en ook voor meer gemak zorgen voor jou als persoon en binnen het gezin. Maar wat doe je als één van die zaken het laat afweten. Als één van de machines het laat afweten of je hebt een probleem met je auto. Je kan je niet veroorloven dat je lange tijd geen kledij kan wassen bijvoorbeeld. Maar er kan nog een probleem ontstaan als je het geld niet hebt om een herstelling of nieuw machine te kopen. Heb je al aan een minilening gedacht?

Een minilening kan jou in zulke situatie zeker en vast helpen. Je kan een klein bedrag lenen en daarmee uit nood helpen om een nieuw wasmachine of dergelijke te kopen. Een minilening kan je aanvragen bij veel banken, en die aanvraag kan vrij snel gaan en in orde gemaakt worden. Je hoeft dus inderdaad niet langs te gaan in een bankkantoor, het kan wel nog uiteraard, maar je kan ook van thuis uit een aanvraag indienen. Behalve als je computer het liet afweten, kan je dus zonder een bezoek aan de bank een minilening aanvragen.

Elke bank heeft een handige functie om een lening aan te vragen op hun website. Je kan een simulatie uitvoeren waarbij je ziet hoeveel je kan lenen, de duurtijd kan instellen en als resultaat zie je dan de kost die jij maandelijks moet betalen. Komen er kosten bij, kan je je afvragen? Ja, er komen kosten bij een minilening. Aangezien geen enkele bank een dienst zal verlenen zonder er zelf aan te verdienen gaan ze jou hier een kost voor aanrekenen. Gelukkig is de duurtijd van een minilening niet zo heel lang, dus de kosten zullen wel meevallen. Maar wat je je kan uitsparen, steek je in eigen zak natuurlijk.

Met een minilening ben je dus wel gered. Maar zorg ervoor dat je lening ook kan terug betalen. Men spreekt van een minilening bij bedragen van 300 euro tot 2500 euro. Enkele honderden euro’s zijn makkelijk terug te betalen, maar als je al 2000 euro moet terug betalen, dan gaan daar wel al enkele maanden over. Aangezien je al moet lenen om een kleine panne op te lossen zal het terug betalen van een lening misschien ook al zwaar doorwegen op je uitgaven. Bekijk dus goed of de terugbetaling kan blijven doen.

In het geval van een iets hoger bedrag kan een bank wel vragen of je een vast inkomen hebt. Indien je werkt kan je dit gewoon bewijzen door een loonfiche voor te leggen. Daarmee kan een bank zien waar je werkt en wat je inkomen is. Als je geen te hoge uitgaven hebt dan is de kans vrij groot dat die minilening in orde komt. Heb je nog andere leningen lopen, dan zijn je uitgaven al hoger en kan een bank weigerachtig zijn. Er is een regel dat je nog 2/3e van je loon moet behouden om maandelijks van kunnen te leven. Die rekensom kan je snel zelf maken.

Snel en makkelijk een minilening? Klik hier!

Laat ons ervan uitgaan dat je een minilening zonder probleem kan aanvragen, dan heb jij dus vrij snel het geld op je bankrekening. Zo is je penibele situatie achter de rug en kan je je focussen op andere dingen. Je kan voor je eigen gemak een minilening aanvragen bij de bank waar je ook je zichtrekening hebt. Maar je bent hier niet toe verplicht. Het is mogelijk bij andere banken een minilening aan te vragen. Het kan goed zijn dat jouw bank een vrij hoog JKP heeft en daarmee duurder uitkomt om bij te lenen. JKP staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Hoe hoger dat percentage, des te meer jij zal betalen voor je lening. Maar laat dat voor een minilening een minder groot probleem zijn. Kortom, het aanvragen en verkrijgen van een minilening kan vlot gaan als jij de aanvraag via internet doet.

Let op: geld lenen kost ook geld.