Minileningen: voor- en nadelen + aanbieders besproken!

Minileningen zijn een interessante vorm van leningen. Banken hebben deze nieuwe vorm nog niet zo lang geleden gelanceerd, veel mensen tekenen hier op in. Niet alleen omdat het zo interessant is om een klein bedrag te lenen, maar ook omdat de procedure zo snel is. Het is geen woonlening waar je veel garanties moet geven om te mogen lenen. Bij een minilening gaat het over een klein bedrag welke je ook op korte termijn moet terug betalen. Wat zijn de voor en nadelen en welke aanbieders heb je zoal, ontdek het in dit artikel.

Start hier de aanvraag van je minilening!

De aanbieders van een minilening zijn uiteraard banken. Je hebt heel wat banken in België, dus de keuze is groot. Er zijn de bekende grootbanken met een groot aantal klanten en heel wat kantoren om informatie in te winnen. De nieuwe spelers op de markt die met een leuk aanbod nieuwe klanten proberen te winnen. En de internet banken die niet investeren in kantoren en alles via het internet regelen. Waar je het beste af bent, dat moet je zelf ontdekken. Het kan zijn dat je eigen huisbank een interessant voorstel heeft als het aankomt op minileningen. Maar even goed dat je een nog interessanter voorstel ziet bij een andere bank. Je kan steeds kiezen om bij een andere bank te lenen. Je hoeft daarom niet al je bankzaken mee te verhuizen. Banken laten je toe om je rekening bij de ene bank te hebben en een minilening bij een andere bank.

Een groot voordeel van een minilening is dus dat je snel een klein bedrag kan lenen. Dat bedrag gaat van 50 tot 1000 euro dat je in een keer kan lenen, maar je moet het vaak ook in één keer terug betalen. En de kosten die liggen al op voorhand vast. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kan je inschatten of de terug betaling zal lukken of niet. De procedure, het verloop van alles in orde te brengen gaat ook zeer snel. Nog een voordeel als je het snel moet gaan dus. Op een kwestie van enkele dagen kan het geld op je rekening staan en kan je de uitgave doen die nodig is.

Een echt nadeel kunnen we niet direct opmerken. Maar als we dan toch eentje moeten vinden is het misschien dat je alles in een keer moet terug betalen en dat het zeer snel moet. Stel dat je 50 euro leent dan moet je binnen de 14 dagen dat bedrag ook al terug betalen.

Voor alle eigenschappen en voorwaarden kan je terecht in eender welk bankkantoor of via het internet op de website van een bank. Aanvragen kan ook via beide kanalen en het geld kan je laten storten op een bankrekening naar keuze.

Start hier de aanvraag van je minilening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.